Channel Palliatieve benadering

Landelijk channel

Videosessie

24 augustus

De casus van Carla centraal. Praat mee!

Datum: 24 augustus 2021
Tijd: 15:00 tot 16:30
Soort: Online

Kraak de casus van ongeneeslijk zieke Carla

Wil jij Agora’s palliatieve benadering ervaren? Kom dan naar de videosessie Kennisdelen en Samenwerken in zorg en sociaal domein op dinsdag 24 augustus van 15:00-16:30 uur.

Aan de hand van een gefilmd portret van Carla (met COPD) ga je met de andere deelnemers onderzoeken welke wensen en behoeften zij heeft op de 4 dimensies van de palliatieve benadering (fysiek, psychisch, sociaal, zingeving). Want Carla is méér dan een patiënt met COPD.

De diepte in
Na een eerste kennismaking gaan we samen wat meer de diepte in. Aan de hand van de Infographics die Agora speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld, bespreken we welke specialisten in jouw omgeving je kunnen helpen met vragen.

  • Welke professionals uit de zorg of het sociaal domein zijn betrokken of zouden betrokken kunnen zijn?
  • Welke kennis en ondersteuning heb jij te bieden?
  • Wat weet je zelf over het belang van die andere dimensies voor je patiënt /cliënt, met wie werk je samen, wat weet je over hun kennis en deskundigheid?

Dagvoorzitter is Sandrina Sangers, beleidsadviseur Agora.

Na deze videosessie:

  • Ken je de wensen en behoeften van mensen in de laatste levensfase en hun naasten en weet je dat dit meer is dan zorgvragen.
  • Ken je de sociale kaart en weet je met wie je kunt samenwerken of naar wie je kunt doorverwijzen om samen de kwaliteit van leven van je patiënt/cliënt te verbeteren.

Wanneer
Dinsdag 24 augustus 2021 van 15.00 – 16.30 uur

Voor wie?
Zorgverleners en professionals uit het sociaal domein die te maken hebben met thuiswonende mensen met een ongeneeslijke aandoening en hun naasten. 

Locatie
Online via Zoom

Kosten
Deelname is gratis

Aanmelden

  • Klik op de gele knop ‘Ik ben erbij’!
  • Je ontvangt de Zoom link maandagochtend voor de videosessie. 

Welke hulpvraag heeft iemand in de palliatieve fase?

Mensen in de palliatieve fase kunnen op vier dimensies vragen hebben: sociaal, psychisch, fysiek of over zingeving. Om die vragen boven water te krijgen, blijkt het spinnenwebmodel van Positieve Gezondheid een praktische tool. “Ik werd me veel bewuster van het belang van een levenseindegesprek”.