Channel Palliatieve benadering

Landelijk channel

Te vinden in dit channel:

Palliatieve benadering Videosessies

Videosessie
Hoe kijk jij naar mantelzorgers of naasten van iemand in de laatste levensfase?
Tijdstip:

Mantelzorg voor mensen in de palliatieve fase

Samen met MantelzorgNl organiseert Agora een videosessie voor professionals en vrijwilligers die te maken hebben met naasten van mensen in de laatste levensfase. In deze fase zijn mantelzorgers en naasten de belangrijkste ondersteuners en zorgverleners, blijkt uit onderzoek. Maar de meeste aandacht gaat naar degene die ongeneeslijk ziek is. Terwijl naasten of mantelzorgers ook wensen en behoeften hebben voor zichzelf. Hoe kijk jij naar hen? Als mede-zorgverlener of als iemand die ook zelf ondersteuning op fysiek en psychosociaal gebied nodig heeft of zingevingsvragen heeft, maar die niet altijd stelt?  Welke ervaringen heb je zelf en wat betekent dat voor je (professioneel) handelen?  Hierover gaat deze videoworkshop. En wat heb je nodig om het eventueel anders te doen? Er zijn inmiddels diverse instrumenten ontwikkeld en doorverwijsmogelijkheden die ook aan bod zullen komen.

 

Voor wie?

Zorgverleners, Wmo-consulenten, sociaal werkers, mantelzorgconsulenten, vrijwilligers VPTZ, geestelijk verzorgers en anderen die die met naasten of mantelzorgers te maken hebben.

Aanmelden:

Aanmelden kan vanaf nu via de gele knop naast dit bericht. half maart ontvang je via de email een link naar de Zoom-verbinding op 18 maart.

Schrijf in! klik op de gele button

De conference beheerder is:

Beleidsadviseur

Tip!

https://www.agora.nl/kennisbank/hoe-gaat-het-nu-met-ria/

Samen met een groep mantelzorgers maakten we het verhaal van Ria. Haar dagelijks leven maakt duidelijk hoe zij haar leven met Wim en Wims dementie ervaart.

Tip!

Is dit de eerste keer dat je meedoet via Zoom? Bekijk deze korte handleiding over hoe het werkt.