Channel Palliatieve benadering

Landelijk channel

Palliatieve benadering Videosessies (archief)

Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten

Speeddate: Leg zinnige contacten in jouw werkveld

De eerste en nieuwste sessie van Agora in dit jaar is een uitdagende speeddate op maandag 25 januari 2021 van 11:00 tot 12:30 uur. Wij nodigen iedereen die het Channel Palliatieve benadering volgt uit om aan de hand van uitdagende vragen met elkaar in gesprek te gaan. Doe mee met dit snelgesprek met onbekenden. In de tweede helft van de bijeenkomst bespreek je in kleine groepen welke specialisten in jouw omgeving je kunnen helpen met welke vragen. We doen dat aan de hand van een infographic die we hier speciaal voor hebben ontwikkeld. 

Samenwerken doe je meestal graag met mensen die je al kent. Maar hoe leer je die mensen kennen en hoe weet je wat mensen voor jou kunnen betekenen? Deze sessie is voor iedereen die wil leren van anderen en die nóg beter wil samenwerken met mensen uit haar of zijn omgeving. Wil je dat ook? Schrijf je dan nu in via de gele knop 'Ik ben erbij'. 

Dagvoorzitter is Guido Schürmann, beleidsadviseur Agora, aandachtsgebied zingeving en geestelijke verzorging.

 

Programma

11:00 Opening en korte terugblik en blik vooruit op de activiteiten van Agora 

11:10 Toelichting infographics Palliatieve benadering en Met wie kan ik samenwerken

11:15 Speeddates; 5 rondes waarin u steeds 5 minuten wordt gekoppeld in een break-out room aan een willekeurige andere deelnemer. Tussen de rondes door is er steeds een centrale terugkoppeling en een toelichting op de vraag voor de volgende ronde. 

12:05 Toelichting op contactmogelijkheden via het Channel Palliatieve benadering en op de infographic die in het tweede deel wordt gebruikt. Ter voorbereiding: zie de video over het platform 1Sociaaldomein.nl.  

12:15 Groepsgesprek met 3 andere deelnemers in break out room over samenwerking in jouw omgeving aan de hand van de infographic 

12:25 Terugkoppeling en afsluiting 

 

Wanneer 

Maandag 25 januari 2021 van 11:00 tot 12:30 uur

 

Doelgroep

Deze sessie is bedoeld voor vrijwilligers en professionals werkzaam in de zorg en het sociaal domein die (willen) werken met mensen in de palliatieve fase en hun naasten.

 

Locatie 

Online via Zoom 

 

Deelname 

Gratis 

 

Wil je je aanmelden? Volg deze stappen: 

  • Klik rechts op de gele knop ‘Ik ben erbij’! 

  • Je ontvangt de Zoom link maandagochtend voor de videosessie. 

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Beleidsadviseur
Videosessie
Online Werkconferentie Agora
Tijdstip: Deelname gesloten

Zingeving in de Buurt: Dat doen we samen!

>> Wel aangemeld maar geen link in de mail ontvangen? Zie hieronder link naar zoom:

https://us02web.zoom.us/j/87636106400?pwd=UU5sZW9STS8vYWpuZVlrNUxacmpwZz09

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Beleidsadviseur
Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten

Waar kun je in ‘Tussenland’ terecht met zingevingsvragen? In gesprek over geestelijke verzorging thuis in de palliatieve fase

***Link naar de Zoom Meeting***

https://us02web.zoom.us/j/81623535729?pwd=dFN5ZE9Ld1RFMndaZ0FBMlVkSUJrZz09

Wie niet meer kan genezen, komt in een overgangsgebied tussen leven en dood. ‘Tussenland’ noemt Jannie Oskam dit. In 2019 werd er bij haar uitgezaaide borstkanker geconstateerd. In haar boek ‘Tussenland. Over leven met de dood in je schoenen’ beschrijft zij dit als een onbekend gebied waarin je de weg niet kent en waar je de taal niet spreekt. Het verblijf in Tussenland kan jaren duren, waardoor je dilemma’s tegenkomt en talloze vragen kunt hebben. Daarom heb je behoefte aan wegwijzers bij deze zoektocht.
 


Jannie Oskam
, ervaringsdeskundige, mee-en tegendenker vanuit patiëntperspectief, spreker, schrijver van ‘Tussenland. Over leven met de dood in je schoenen’
Guido Schürmann, gespreksleider, beleidsadviseur Agora met aandachtsgebied zingeving en geestelijke verzorging

Tijdens deze sessie is Jannie Oskam live aanwezig. In een vooraf opgenomen film vertelt zij over de ondersteuning bij zingevingsvragen en haar persoonlijke ervaring met professionele geestelijke verzorging in de thuissituatie. Je krijgt beter inzicht in zingevingsvragen en behoeften van mensen en thema’s als het omgaan met eenzaamheid en sterfelijkheid in deze fase. Ook ontdek je hoe geestelijke verzorging hierbij ondersteunt aan de hand van dit ervaringsverhaal.

Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen en naar aanleiding van het verhaal van Jannie met elkaar in gesprek te gaan over zingeving in de laatste levensfase. Welke zingevingsvragen en thema’s spelen er in de palliatieve fase en waar kunnen mensen terecht? Welke professionals en vrijwilligers kunnen in deze fase het verschil maken?

VOOR WIE?
Deze sessie is voor professionals en vrijwilligers in zorg en sociaal domein die meer willen weten over zingeving en geestelijke verzorging voor mensen die thuis wonen, zoals:

  • Sociaal en maatschappelijk werkers
  • Consulenten (o.a. wmo/ouderen/mantelzorg)
  • Huisartsen
  • Praktijkondersteuners
  • Verpleegkundigen
  • Geestelijk verzorgers
  • Vrijwilligers(coördinatoren) geestelijke verzorging

PROGRAMMA
15.00 - Welkom en introductie Jannie Oskam
15.05 - Agora, de palliatieve benadering & Geestelijke Verzorging Thuis
15.15 - Bekijken van het filmpje ‘Zingeving aan huis’ waarin Jannie vertelt over haar ervaringen met geestelijke verzorging
15.20 - Twee keer in gesprek met elkaar in breakout rooms
15.55 - Plenair in gesprek
16.30 - Afsluiting

AANMELDEN
Klik rechts op de gele knop "Ik ben erbij!". Je ontvangt de Zoom link een dag van te voren in je mailbox.

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Beleidsadviseur