Channel Palliatieve benadering

Landelijk channel

Te vinden in dit channel:

Palliatieve benadering Videosessies (archief)

Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten

Speeddate: Leg zinnige contacten in jouw werkveld

De eerste en nieuwste sessie van Agora in dit jaar is een uitdagende speeddate op maandag 25 januari 2021 van 11:00 tot 12:30 uur. Wij nodigen iedereen die het Channel Palliatieve benadering volgt uit om aan de hand van uitdagende vragen met elkaar in gesprek te gaan. Doe mee met dit snelgesprek met onbekenden. In de tweede helft van de bijeenkomst bespreek je in kleine groepen welke specialisten in jouw omgeving je kunnen helpen met welke vragen. We doen dat aan de hand van een infographic die we hier speciaal voor hebben ontwikkeld. 

Samenwerken doe je meestal graag met mensen die je al kent. Maar hoe leer je die mensen kennen en hoe weet je wat mensen voor jou kunnen betekenen? Deze sessie is voor iedereen die wil leren van anderen en die nóg beter wil samenwerken met mensen uit haar of zijn omgeving. Wil je dat ook? Schrijf je dan nu in via de gele knop 'Ik ben erbij'. 

Dagvoorzitter is Guido Schürmann, beleidsadviseur Agora, aandachtsgebied zingeving en geestelijke verzorging.

 

Programma

11:00 Opening en korte terugblik en blik vooruit op de activiteiten van Agora 

11:10 Toelichting infographics Palliatieve benadering en Met wie kan ik samenwerken

11:15 Speeddates; 5 rondes waarin u steeds 5 minuten wordt gekoppeld in een break-out room aan een willekeurige andere deelnemer. Tussen de rondes door is er steeds een centrale terugkoppeling en een toelichting op de vraag voor de volgende ronde. 

12:05 Toelichting op contactmogelijkheden via het Channel Palliatieve benadering en op de infographic die in het tweede deel wordt gebruikt. Ter voorbereiding: zie de video over het platform 1Sociaaldomein.nl.  

12:15 Groepsgesprek met 3 andere deelnemers in break out room over samenwerking in jouw omgeving aan de hand van de infographic 

12:25 Terugkoppeling en afsluiting 

 

Wanneer 

Maandag 25 januari 2021 van 11:00 tot 12:30 uur

 

Doelgroep

Deze sessie is bedoeld voor vrijwilligers en professionals werkzaam in de zorg en het sociaal domein die (willen) werken met mensen in de palliatieve fase en hun naasten.

 

Locatie 

Online via Zoom 

 

Deelname 

Gratis 

 

Wil je je aanmelden? Volg deze stappen: 

  • Klik rechts op de gele knop ‘Ik ben erbij’! 

  • Je ontvangt de Zoom link maandagochtend voor de videosessie. 

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Beleidsadviseur
Videosessie
Online Werkconferentie Agora
Tijdstip: Deelname gesloten

Zingeving in de Buurt: Dat doen we samen!

>> Wel aangemeld maar geen link in de mail ontvangen? Zie hieronder link naar zoom:

https://us02web.zoom.us/j/87636106400?pwd=UU5sZW9STS8vYWpuZVlrNUxacmpwZz09

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Beleidsadviseur
Videosessie
Tijdstip: Deelname gesloten

Zingeving in de (huisartsen)praktijk

Met Jaap Schuurmans, huisarts, huisartsenopleider en consulent palliatieve zorg en Wendy de Bruijn, praktijkondersteuner somatiek en ouderenzorg Huisartspraktijk Ottenhoff, Groesbeek.

Hoe draagt de aandacht voor zingeving in een huisartsenpraktijk bij aan het geven van persoonsgerichte zorg? Wat is de rol van de huisarts en praktijkondersteuning bij zingeving en geestelijke verzorging voor mensen die thuis wonen? Wanneer spelen levensvragen en hoe duid je deze?

Tijdens deze sessie zijn Jaap Schuurmans, huisarts, huisartsenopleider en consulent palliatieve zorg en Wendy de Bruijn, praktijkondersteuner somatiek en ouderenzorg live aanwezig. In een vooraf opgenomen filmpje in de huisartsenpraktijk vertellen zij hoe ze zingeving en gesprekken over levensvragen integreren in de zorg voor hun patiënten.

Je krijgt beter inzicht wanneer levensvragen spelen, hoe mensen levensvragen presenteren, en hoe de aandacht voor zingeving bijdraagt aan het bieden van goede zorg aan de hand van een inspirerend voorbeeld uit de praktijk.

Er is ruime gelegenheid vragen te stellen aan de gasten en eigen ervaringen en ideeën uit te wisselen. De sessie wordt geleid door Guido Schürmann, beleidsadviseur en projectleider Geestelijke Verzorging thuis. Ben jij erbij?

Programma

15.00               Welkom en introductie Jaap Schuurmans en Wendy de Bruijn

15.10               Bekijken van het filmpje "Praten over levensvragen: Zingeving in de (huisartsen)praktijk". Daarna gaan we met elkaar                               en de gasten in gesprek.

15.30               Drie groepsgesprekken waarin je dieper ingaat op de thematiek.

16.20               Uitleg channel: mogelijkheden om met elkaar door te praten.

16.30              Afsluiting

Voor wie?

De sessie is voor professionals en vrijwilligers in zorg en sociaal domein die meer willen weten over zingeving en geestelijke verzorging in de praktijk, zoals:

- Huisartsen
- Praktijkondersteuners (o.a. GGZ, ouderen)
- Sociaal en maatschappelijk werkers
- Verpleegkundigen (o.a. wijkverpleegkundigen, palliatief verpleegkundigen)
- Consulenten (o.a. wmo/ouderen/mantelzorg)
- Geestelijk verzorgers
- Vrijwilligers(coördinatoren) geestelijke verzorging

Wil je je aanmelden? Klik rechts op de gele knop "Ik ben erbij!". De Zoom link wordt een dag van te voren naar je opgestuurd.

Deelname gesloten

De conference beheerder is:

Beleidsadviseur