Channel Palliatieve benadering

Landelijk channel

Te vinden in dit channel:

Vraag

3 december 2020
Beleidsadviseur
OPROEP

“Heb jij ervaring met psychosociale ondersteuning in de laatste levensfase? Wil je je verhaal delen? Wij lezen het graag zodat we komend jaar weer andere professionals kunnen inspireren of knelpunten kunnen agenderen.”

Ervaringsdeskundige

Vanmiddag mooie en interessante zoom meeting bijgewoond. Het blijkt dat de vragen op het terrein van de psychosociale ondersteuning veel raakvlakken hebben met de zingevingsvragen die ik als vrijgevestigde geestelijk verzorger tegenkom.

Ik heb van 2010 tot 2019 in Spanje gewerkt voor de Nederlanders die daar wonen of verblijven, o.a. in een verpleegkliniek, voor huisartsen, thuiszorg etc. Ook heb ik diverse uitvaarten verzorgd en nabestaanden begeleid.

Voor de mensen in de zorg in de regio Parkstad(L) wil ik doorgeven dat ik geen samenwerking krijg met het Centrum voor levensvragen, ondanks dat ik aan alle voorwaarden voldoen en volledig bevoegd ben als GV en over ruime ervaring beschik. Daarom heb ik besloten om vanaf januari 2021 als vrijwilliger te gaan werken.
Voor meer info www.irenegodderij.nl 06-44548138

Ervaringsdeskundige

Dag Sandrina. Ik werk als Uw gids bij afscheid en daarbij als uitvaartbegeleider in mijn eigen praktijk. Mijn contact en gesprekken gaan over een (naderend) afscheid. Door mij open te stellen, te luisteren en vragen te stellen op momenten die er toe doen krijgt men inzichten over hoe zij afscheid willen en kunnen nemen. Dit geeft rust en ont-zorgt. Op www.uwgidsbijafscheid.nl of www.arthurnijsten.nl kun je hier meer over lezen.

Vrijwilliger

Beste Sandrina,

Jazeker, ik ben verlies- en rouwbegeleider en beeldend begeleider in de laatste levensfase. Wij werken in hospice en ik ook bij mensen thuis. (www.netwerkbeeldendebegeleiding.nl).
Op welke manier wil je hier mee informatie over?
Kan dat via een emailadres?
Laat maar weten aub.

Groeten Tine Sinx

Vrijwilliger

Als vrijwilliger heb ik daar wel ervaring mee. De verhalen vertellen kan ik niet zomaar. Dat is voor nabestaanden te herkenbaar. Wat mensen fijn vinden is dat ik tijd voor ze heb! En dat ik de persoon die iemand al die tijd was en nu ( naar eigen idee) niet meer kan zijn tevoorschijn luister. ( term van Bert Bakker) Rust ruimte regelmaat ...De alledaagse zorg heb ik niet. Dat is ook fijn. Ik kom niets vragen eisen sjouwen of zo. Natuurlijk wel kopje thee maken en voorkomende zorg als kussen goed leggen enz. Soms speelt geloof een rol. Dat deel/ herken ik dan, maar nooit geforceerd! Foto’s van hoe het buiten is laten zien, vertellen dat het ooievaarsnest nu vol is met jongen enz.

Coördinator

Ja zeker. Wij zijn een inloophuis voor mensen met kanker en hebben verschillende verhalen. In onderstaande podcast kun je er e.e.a over horen hierover. Je mag me ook altijd bellen.
Groeten Marcia /Adamas Inloophuis

0642021359
https://anchor.fm/over-kanker-gesproken/episodes/Marcia-de-Groot-emjrgr

Geestelijk Verzorger

Hoi Sandrina,

Ik ben geestelijk verzorger en heb inderdaad ervaring in de palliatieve en terminale zorg. Zowel in het ziekenhuis, als in het verpleeghuis als in de eerste lijn.

Neem gerust contact op:

Groet,

Wendelijn van der Klaauw
06-46663189
wendelijn@xs4all.nl