Vraag
Profielfoto van Jacques de Wit
Profielfoto van Jacques de Wit Jacques de Wit 3 augustus 2021

Hoe vergroot jij de kans op geluk, liefde en vriendschap voor mensen met een verstandelijke beperking? Heb jij een leuke suggestie of een mooi voorbeeld?

We zoeken verwijzers die mee willen werken aan ons project ABCMaatje Den Haag. Met ABCDate vergroten we samen met 35 zorgorganisaties op een veilige manier de kans op liefde, geluk, vriendschap en gezondheid voor duizenden mensen met een verstandelijke beperking. We gaan na de vakantie met hulp van het Oranjefonds, Fonds 21, Fonds 1818 en Van Ommeren - de Voogt Stichting starten met een speciale versie van ABCDate in Den Haag: ABCMaatje.nl.

ABCMaatje, veilig en eenvoudig contact maken met nieuwe mensen.

Bij ABCMaatje ligt de nadruk op de kans op vriendschap en geluk vergroten voor eenzame mensen met een verstandelijke beperking die om wat voor reden dan ook geen hulp krijgen van een zorgorganisatie. Omdat deze groep moeilijk vindbaar is, gaan we onze publiekscampagne in eerste instantie richten op de verwijzers. Hiermee gaan we in september van start. Meer weten of meedoen? Dan maken we graag even contact.

Meer achtergrondinformatie vindt u hier https://www.leerzelfonline.nl/actueel/203/lokale-pilot-abcdate-den-haag.html  

- Jacques de Wit | Projectleider ABCMaatje Den Haag bij Leerzelfonline.nl

Motivatie

Er is veel eenzaamheid bij meer dan 5000 mensen met een beperking in Den Haag.

Organisatie en/of werkgebied

De pilot is in Den Haag. Bij voldoende succes volgt een landelijke uitrol.

Beantwoord de vraag van Jacques