Vraag

11 oktober 2021
Profielfoto van Myriam Limper
Adviseur

“Met twee zorginstellingen (doelgroep ouderen/lvb/nah) werk ik aan de invoering van digitale dagbesteding en digitale groepsactiviteiten. Graag start ik een netwerk om good practice uit te wisselen. Wie is hier ook mee bezig en wil ervaringen delen?”

Toelichting

We ontwerpen een aanbod van digitale/blended activiteiten en zijn al vrij ver daarmee. We kunnen zelf eerste ervaringen delen over type activiteiten dat zich goed leent, de inzet van techniek en de reacties van betrokkenen. Het financieringsvraagstuk voor WMO-cliënten heeft nu vooral de focus. Wij zouden graag ervaringen horen vanuit andere zorginstellingen m.b.t. afspraken die er wellicht al gemaakt zijn met gemeenten. Hoe is dit ingestoken, wordt de digitale begeleiding vergoed, en op welke wijze? Wat was ervoor nodig om tot deze afspraken te komen? 

Motivatie

Ik wil graag een reeks online netwerkmeetings opzetten om uit te wisselen, van elkaar te leren en wellicht zelfs een gezamenlijk digitaal aanbod vorm te geven. Is hier animo voor? Zijn er andere organisaties die met vergelijkbare projecten bezig zijn en hierover willen delen? 

Werkgebied

Ouderenzorg, VG (lvb en niet-aangeboren hersenletsel) 

Gemeenten: Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en omliggende gemeenten. 

Profielfoto van Yvonne van Renswoude
Directie SMWO

Hoi Myriam,

Ik wil je aanraden contact op te nemen met Thijs Terlouw (t.terlouw@swvo.nl). Hij heeft een project lopen rond digitale dagbesteding en digitaal thuis in de Oosterschelderegio. Wellicht is er interesse om uit te wisselen.

Profielfoto van Marianne Quax
Vrijwilliger

Dag Myriam,

Mentorschap Zeeland heeft subsidie gekregen om 50 tablets aan te schaffen waarmee men kan beeldbellen. De 50 tablets zijn uitgerold. Beeldbellen is iets wat bij het mentorschap kan horen als dat passend is. Ik kan deze ervaringen inbrengen als je daar wat aan hebt.