Tijdlijn

Karen Hosman-Dietz heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Bernita Eskes

𝗦𝗔𝗠𝗘𝗡𝗪𝗘𝗥𝗞𝗜𝗡𝗚 𝗦𝗢𝗖𝗜𝗔𝗔𝗟 𝗘𝗡 𝗠𝗘𝗗𝗜𝗦𝗖𝗛 𝗗𝗢𝗠𝗘𝗜𝗡: 𝗛𝗢𝗘 𝗞𝗔𝗡 𝗛𝗘𝗧 𝗪É𝗟?
𝗔𝗴𝗼𝗿𝗮 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘁 𝗺𝗲𝗲 𝗮𝗮𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗩𝗪𝗦 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴𝘀𝘃𝗲𝗿𝗯𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻

Agora nam deel aan de expertisesessies van het ministerie VWS waarin bestaande samenwerkingsverbanden tussen het sociaal en het medisch domein onder de loep zijn genomen. Wat kunnen we leren van deze initiatieven, tegen welke knelpunten zien we in de praktijk en wat gaat goed?

In het rapport 𝘚𝘢𝘮𝘦𝘯𝘸𝘦𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘢𝘭 𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘴𝘤𝘩 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘪𝘯 – 𝘌𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯𝘯𝘪𝘯𝘨 (https://bit.ly/3K9nGPb) doen Pieter Hilhorst en Mary van den Wijngaart verslag van deze verkenning. Ze beschrijven herkenbare knelpunten zoals de verschillen in taal en cultuur tussen zorg en het sociaal domein en drempels voor domeinoverstijgende samenwerking vanwege verschillende wetten en financieringsvormen.
Passende zorg vraagt om samenwerking tussen professionals en vrijwilligers in het zorg- en sociaal domein. En om verbinding van de formele met de informele zorg in buurten en actieve betrokkenheid van inwoners zelf. Maar dat gaat dus niet vanzelf.

𝗕𝗲𝘄𝘂𝘀𝘁𝘄𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗴
Onder de vlag van het NPPZ II programma, is Agora met Stichting PZNL en partners in het sociaal domein daarom gestart met het samenwerkingsproject ‘Bewustwording van de noodzaak passende palliatieve zorg en ondersteuning vanuit het sociaal domein’. Dit project heeft als doel de bewustwording over integrale palliatieve zorg en ondersteuning te vergroten bij professionals in het sociaal domein, bestuurders en beleidsmakers op lokaal/regionaal niveau, zodat van daaruit de samenwerking tussen sociaal en medisch domein wordt bevorderd.

𝗖𝗼𝗻𝗴𝗿𝗲𝘀
Daartoe organiseren Agora, Carend en PZNL onder andere op 26 juni samen ‘Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’, voor professionals in de zorg en het welzijnswerk of binnen gemeenten. Meer informatie en aanmelden: https://bit.ly/3Ipyl7p
Daarnaast staat een reeks informatieve webinars op het programma: https://bit.ly/3pTzO09

Lees meer: https://bit.ly/4dtLSc9