Tijdlijn Palliatieve benadering

Profielfoto van Denise Degener

📣𝗢𝗽𝗿𝗼𝗲𝗽 𝗮𝗮𝗻 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗽𝗹𝗲𝗲𝗴𝗸𝘂𝗻𝗱𝗶𝗴𝗲𝗻!

𝘌𝘯𝘲𝘶𝘦𝘵𝘦
𝘽𝙚𝙨𝙡𝙪𝙞𝙩𝙫𝙤𝙧𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙚𝙣 𝙯𝙤𝙧𝙜 𝙧𝙤𝙣𝙙 𝙝𝙚𝙩 𝙡𝙚𝙫𝙚𝙣𝙨𝙚𝙞𝙣𝙙𝙚 - 𝙋𝙨𝙮𝙘𝙝𝙤𝙨𝙤𝙘𝙞𝙖𝙡𝙚 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨𝙩𝙚𝙪𝙣𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙥𝙖𝙡𝙡𝙞𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙧𝙜

Zes studenten geneeskunde van het Erasmus MC voeren op dit moment een project uit naar een gezondheidsvraagstuk uit de praktijk: een ‘Community Project’ van Agora.

Het doel van het onderzoek is om een goed beeld te krijgen van hoe zorgprofessionals omgaan met de behoeften van palliatieve patiënten en hun naasten op psychosociaal gebied.

Help jij mee deze bevindingen in kaart te brengen? Vul de enquête in!

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝗹𝗲𝘇𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗶𝗻𝘃𝘂𝗹𝗹𝗲𝗻 > http://bit.ly/3jLVOag

Profielfoto van Denise Degener

𝗞𝗢𝗠 𝗝𝗜𝗝 𝗟𝗔𝗡𝗚𝗦 𝗕𝗜𝗝 𝗗𝗘 𝗔𝗚𝗢𝗥𝗔-𝗦𝗧𝗔𝗡𝗗 𝗢𝗣 𝗛𝗘𝗧 𝗝𝗔𝗔𝗥𝗖𝗢𝗡𝗚𝗥𝗘𝗦 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗩𝗔𝗡 𝗖𝗔𝗥𝗘𝗡𝗗?

Onder de titel ‘Leven toevoegen aan de dagen’ houdt Carend donderdag 16 maart het jaarlijkse congres in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Op het congres zal Carend alle domeinen van de palliatieve zorg uitgebreid behandelen.

Met dit congres wil Carend een eerste slag slaan in de structurele verbetering van kennis en kunde onder zorgverleners en Agora steunt dit van harte.

Op het congres komen diverse bekende sprekers aan het woord, waaronder Manu Keirse, Teun Toebes, Mustafa Bulut, Menno de Bree, Sabine Netters, Sander de Hosson en Eric Geijteman.

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻?
Lees meer: https://bit.ly/3Qy5Xmz

Profielfoto van Monique Kersloot

𝐓𝐞𝐫𝐮𝐠𝐛𝐥𝐢𝐤: 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬 𝐒𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐮𝐫 𝐞𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 𝐚𝐥𝐬 𝐛𝐚𝐬𝐢𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐠𝐞𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐨𝐫𝐠𝐢𝐧𝐠
𝘋𝘦 𝘥𝘪𝘦𝘱𝘵𝘦 𝘪𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸 𝘨𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦𝘬𝘴𝘮𝘰𝘥𝘦𝘭 𝘣𝘪𝘫 𝘻𝘪𝘯𝘨𝘦𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯

Het gespreksmodel ‘In dialoog met je levensverhaal’ geeft geestelijk verzorgers handvatten om gestructureerd te werken en creatieve werkvormen toe te passen. Geestelijk verzorgers en cliënten die het model uitprobeerden zijn overwegend positief, bleek tijdens de masterclass die Agora en ZonMw hierover op 22 november organiseerden. ‘Dit gespreksmodel kan gesprekken naar een diepere laag brengen.’

Verder lezen >> https://bit.ly/3H5snZY

Profielfoto van Monique Kersloot

𝐓𝐞𝐫𝐮𝐠𝐛𝐥𝐢𝐤: 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬 𝐙𝐢𝐧 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧
𝘏𝘰𝘦 𝘷𝘪𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘯𝘨𝘦𝘷𝘪𝘯𝘨? 𝘌𝘯 𝘩𝘰𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯 𝘫𝘦 𝘢𝘭𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘷𝘢𝘯𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘨𝘢𝘢𝘵?

Veel ouderen halen voldoening uit hun sociale contacten, vrijwilligerswerk, sport, kunst en andere bronnen van zingeving. Maar niet iedereen vindt het eenvoudig om zin te ervaren in het latere leven. Met welke levensthema’s worstelen deze ouderen? Hoe herken je deze thema’s als professional? En hoe werk je effectief samen om ouderen te ondersteunen bij zingevingsvraagstukken? Daarover ging de masterclass ‘Zin in het latere leven’ op donderdag 17 november. Tijdens de interactieve middag gingen ruim 160 deelnemers aan het werk rond een inspirerende casus.

Verder lezen >> https://bit.ly/3gEYsg6

Profielfoto van Monique Kersloot

𝐓𝐞𝐫𝐮𝐠𝐛𝐥𝐢𝐤: 𝐃𝐫𝐮𝐤𝐛𝐞𝐳𝐨𝐜𝐡𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬 𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐳𝐢𝐧𝐠𝐞𝐯𝐢𝐧𝐠
‘𝘋𝘦 𝘬𝘳𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘥𝘪𝘴𝘤𝘪𝘱𝘭𝘪𝘯𝘢𝘪𝘳 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯’

Een zeer diverse groep van ruim 200 professionals uit zorg, welzijn en geestelijke verzorging deed 10 november jl. enthousiast mee aan de interactieve masterclass ‘Samen zorgen voor zingeving’ van Agora en ZonMw. Met name de live case, waarin praktijkondersteuner Reina Schimmel in gesprek ging met de ongeneeslijk zieke Willem (een acteur), leverde veel reacties op in de chat en ook mooie inzichten. Aandacht voor zingeving van cliënten in de thuissituatie is belangrijk voor hun kwaliteit van leven, zeker in de palliatieve fase.

Verder lezen >> https://bit.ly/3V6QFXq