Channel Palliatieve benadering

Landelijk channel

Te vinden in dit channel:

Tijdlijn Channel Palliatieve benadering

Bewaren

De werkconferentie 'Zingeving in de buurt' op 27 oktober was met 200 deelnemers een groot succes. Lees hier het verslag met links naar de video’s. Verder praten? Heb je nog een vraag? Ga naar de tab Vraag & Antwoord.

Bewaren

Geestelijk verzorgers en sociaal werkers samen tegen eenzaamheid

Laagdrempelig contact helpt tegen eenzaamheid. Agora en Sociaal Werk Nederland werken samen in het project Geestelijke Verzorging Thuis. Dankzij geestelijk verzorgers biedt sociaal werk ouderen betere ondersteuning bij levensvragen. Bijvoorbeeld bij wmo radar in Rotterdam. Irene van Binsbergen, geestelijk verzorger bij wmo radar, vertelt over het belang van 'trage vragen'. Volgens haar is geestelijke verzorging en sociaal werk een prima mix in laagdrempelig contact met mensen.


Lees Irene's verhaal:
https://www.agora.nl/nieuws/geestelijk-verzorgers-en-sociaal-werkers-samen-tegen-eenzaamheid/

Carolien Neefjes heeft dit bericht geliked
Bewaren

Videosessies voor lokale partijen over thema's binnen de palliatieve benadering.

Agora heeft afgelopen maanden 2 videosessies over dit thema aangeboden. Professionals uit zowel de (palliatieve) zorg en het sociaal domein deden er aan mee. Omdat lokale en regionale samenwerking een belangrijk onderwerp is biedt Agora aan om ook met lokale en regionale partijen een sessie te doen. Agora wil dat graag faciliteren. Heb je belangstelling, laat het ons weten.

Bewaren

Landelijk telefoonnummer voor begeleiding bij zingeving en levensvragen

Iedereen die met ziekte, verlies of kwetsbaarheid te maken krijgt kan vragen hebben als: Wat betekent dit voor mij? Hoe kan ik verder? Waar ontleen ik kracht aan? Vanaf nu kan iedereen die over deze levensvragen wil praten bellen naar 085 004 3063 om gesprekken met een geestelijk verzorger thuis aan te vragen. Ook zorg- en welzijnsprofessionals kunnen naar dit nieuwe nummer doorverwijzen.

Lees meer: https://www.agora.nl/nieuws/landelijk-telefoonnummer-begeleiding-zingeving-en-levensvragen/

Bewaren

Tijdens de videosessie lieten we de film van Carla zien. Bij de film heeft Agora een handleiding geschreven voor gebruik in verschillende groepen: zorgverleners, beroepskrachten en vrijwilligers in het sociaal domein.
Een link naar de film en bijbehorende handleiding vind je hier https://www.agora.nl/nieuws/film-over-de-ongeneeslijk-zieke-carla-voor-professionals-en-vrijwilligers/