Channel Palliatieve benadering

Landelijk channel

Tijdlijn Channel Palliatieve benadering

📅 4 november is het zover: de online Masterclass Zingeving in het sociaal domein in samenwerking met ZonMw. Nienke Kuyvenhoven, adjunct directeur Sociaal Werk Nederland, leidt deze Masterclass in en vertelt over het belang van Zingeving in het sociaal domein. Ook hoort u meer over actieonderzoek Zinsitief en actieonderzoek Zinvol samenwerken in de thuissituatie, door Franka Bakker en Aliza Damsma Bakker. We lanceren een nieuwe video van Wmo radar. En u wordt uitgenodigd om mee te praten. 🗣 Kortom: een enerverende en leerzame middag! 🧐 Aanmelden kan hier > https://bit.ly/3uMul98

Agora introduceert nieuwe infographic: Zingevingsvragen ontdekken in de huisartsenpraktijk

In de praktijk blijkt dat mensen na een slechtnieuwsgesprek behalve onzekerheid en verdriet ook vragen over zingeving ervaren. Die vragen zijn alleen vaak niet makkelijk te ontdekken. Agora ontwikkelde een nieuwe infographic die in zes stappen laat zien wat er gebeurt als iemand van een huisarts of specialist slecht nieuws krijgt.

Lees meer > https://www.agora.nl/kennisbank/agora-introduceert-nieuwe-infographic-zingevingsvragen-ontdekken-in-de-huisartsenpraktijk/

Waardevolle inzichten na videosessie ‘de casus van Carla’!

Aan de hand van een gefilmd portret van Carla (met COPD) onderzochten deelnemers onlangs welke wensen en behoeften zij heeft op de 4 dimensies van de palliatieve benadering (fysiek, psychisch, sociaal, zingeving). Want Carla is méér dan een patiënt met COPD.

5x Wat jij kunt leren uit Carla’s verhaal > https://bit.ly/2V2HXzK

Wil jij Agora’s palliatieve benadering ervaren? Kom dan naar de videosessie Kennisdelen en Samenwerken in zorg en sociaal domein op dinsdag 24 augustus van 15:00-16:30 uur.

Aan de hand van een gefilmd portret van Carla (met COPD) ga je met de andere deelnemers onderzoeken welke wensen en behoeften zij heeft op de 4 dimensies van de palliatieve benadering (fysiek, psychisch, sociaal, zingeving). Want Carla is méér dan een patiënt met COPD.

Meld je aan > https://palliatievebenadering.1sociaaldomein.nl/videosessies/videosessie/1120

Mensen in de palliatieve fase kunnen op vier dimensies vragen hebben: sociaal, psychisch, fysiek of over zingeving. Om die vragen boven water te krijgen, blijkt het spinnenwebmodel van Positieve Gezondheid een praktische tool. “Ik werd me veel bewuster van het belang van een levenseindegesprek”, vertelde huisarts Brenda Ott tijdens de videosessie die Agora en iPH op 24 juni organiseerden over ‘Positieve gezondheid in de laatste levensfase’. Dat er meer dimensies aan bod komen dan alleen het fysieke ervaart ze als verrijkend.

Lees het volledige verslag van de videosessie hier: https://bit.ly/3y5yaa1