Vraag

14 april 2021
Profielfoto van Joke Roodzant
Projectmedewerker
OPROEP

“Heeft er iemand uit Baarn en omstreken ideeën of tekst voor een pagina over MZ in Palliatieve fase, voor in het magazine van Mantelzorg NL ?”

Toelichting

Wij zijn bezig vanuit Welzijn Baarn een aantal lokale pagina’s te maken voor het magazine van Mantelzorg NL; Mantelkracht. Dit magazine wordt in mei bij alle geregistreerde mantelzorgers in Baarn thuisbezorgd. Graag zouden we een bladzijde willen wijden aan MZ in de Palliatieve fase maar dan toegespitst op informatie in Baarn.

Werkt iemand in de palliatieve zorg in Baarn? Zo ja, laat ons weten en beschrijf welke ideeën je voor ons hebt. Of misschien heb je zelf tekst of een verhaal voor ons? Groeten en alvast bedankt! Joke

Profielfoto van Gudule Boland
Strategisch projectleider en adviseur

Dag Joke,

Ik heb geen speciale Baarn-informatie maar Pharos heeft wel materialen ontwikkeld over mantelzorg en over palliatieve zorg. Ik zet een aantal linkjes bij deze reactie.

Met vriendelijke groet, Gudule Boland (Pharos)

Profielfoto van Mariette Bergmans
Projectmedewerker palliatieve zorg

Ik zou zeker ook contact opnemen met de VPTZ organisatie waar Baarn onder valt.

Je vindt deze info bij de landelijke organisatie Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg. Het gaat hier dus om ondersteuning in de specifieke laatse fase van de palliatieve zorg.

En natuurlijk een verwijzing opnemen naar professionele ondersteuning, ev. aanwezige PATZGROEPEN en bijvoorbeeld het Netwerk Palliatieve Zorg.

succes.